Hondalle uudet hinnat Suomessa vuodelle 2020

3.1.2020

Hondalle uudet hinnat Suomessa vuodelle 2020

Honda menetti Suomessa myyntiään aika lailla viime vuonna. Tähän vuoteen lähdetään aivan uudella hinnoittelulla. Enimmillään hintoja on pudotettu reilusti yli kymmenellä prosentilla ja useilla tuhansilla euroilla. Lisäksi verkosto on uudistunut ja asiakkaille on luvassa aiempaa parempaa palvelua.

Vuosi 2019 jää Suomen autokaupassa historiaan hämmennyksen aikana. Ostajat eivät tienneet, uskaltaako enää ostaa polttomoottorisen auton ja poliitikot sekoittivat soppaa oikein huolella. Tilanteen lopputuloksena rekisteröinnit vähenivät yli viidellä prosentilla 112 489 kappaleeseen (luvussa eivät ole mukana matkailuautot).

Hondalla tilanne oli Suomessa erittäin hankala, sillä asiakkaille ei voitu tarjota merkittäviä uutuuksia. Vuonna 2019 aloitettiin myös jälleenmyyjäverkoston monipuolinen uudelleenrakentaminen. Kaikkien asioiden summana Hondan rekisteröinnit putosivat 45 prosentilla 961 kappaleeseen.  

Uusi hinnoittelu

Vuoteen 2020 Honda lähtee Suomessa luottavaisin mielin, sillä odotettavissa on suurten muutosten myötä merkittävä kasvu. Suosion palauttamisessa avainasemassa ovat uudet hinnat. Ne tekevät Hondan eri malleista erittäin kilpailukykyisiä omissa luokissaan.

Nykyinen Honda Jazz, joka on edelleen luokkansa tilavin ja monikäyttöisin vaihtoehto, on nyt aivan uudessa kilpailuasemassa. Mallisarjan hinnat alkavat Jazz 1,3 Trendin 15 594 eurosta.

Pykälää ylempänä on Honda Civic, joka ei ole koskaan ollut nykyisessä muodossaan yhtä edullinen kuin nyt. Business-varusteisen 95 kilowattisella (129 hv) moottorilla varustetun Civicin hinta on ainoastaan 19 748 euroa. Uudistuneen Civic Sedanin puolestaan saa mainiolla Elegance-varustelulla automaattivaihteisena ja väkivahvalla 134 kilowatin tehoisella (182 hv) moottorilla 28 262 eurolla.

Hondan katumaasturit ovat olleet Suomessa suosittuja jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Tarjolla on kaksi kokoluokkaa, jotka ovat kumpikin uusien hintojensa ansiosta entistä houkuttelevampia.

Pienemmän, muun muassa Nissan Qashqain kanssa kilpailevan, Honda HR-V:n hinnat lähtevät nyt 22 990 eurosta eli yli kymmenen prosenttia alempaa kuin tähän saakka. Mallisarjaan viime vuonna lisätyn tehokkaan HR-V 1,5 Turbo Sportin saa nyt käsivalintaisella vaihteistolla 34 917 ja automaattina 37 609 eurolla.

Katumaasturien aikakauden vahvasti Suomessa aloittanut CR-V oli vuosikausien ajan luokkansa ykkönen Suomessa. Nyt sen voi ostaa etuvetoisena Comfort-varustein 32 124 eurolla. Kattavasti varustellun nelivetoisen, automaattivaihteisen CR-V Elegancen uusi hinta tippui yli kymmenellä prosentilla alle 40 000 euron. Ripeästi ja vähällä polttoaineella liikkuvien CR-V Hybriden hinnat alkavat hinnanalennuksen jälkeen 39 144 eurosta.

Vahvasti uudistunut verkosto

Uuden hinnoittelun lisäksi Honda-asiakkaat hyötyvät voimakkaasti muuttuneesta jälleenmyyjäkunnasta. Osa uusista jälleenmyyjistä ehti aloittaa jo vuoden 2019 puolella ja myynti- sekä huoltoverkoston kehitystyö jatkuu vielä tänä vuonna.

Tähän mennessä on avattu uudet myynnin ja huollon sisältävät täyden palvelun Honda-liikkeet usealla paikkakunnalla: Tampereella (Käyttöauto), Turussa (Keskusautohalli) ja Espoon Suomenojalla (Länsiauto). Muutokset kuitenkin jatkuvat ja seuraavana on vuorossa Helsingin Herttoniemen liikkeen uudistaminen (Länsiauto).

Kaikki parannukset tähtäävät Hondan myynnin uuteen nousuun ja korkeampaan asiakastyytyväisyyteen ja -uskollisuuteen. Myös Hondan uusi aikakausi asettaa omat vaatimuksensa verkostolle.

Hondan mallistossa on tapahtumassa suuri murros, kun se sähköistyy nopeasti. Kolmen vuoden kuluttua eli vuoden 2022 loppuun mennessä kaikki Euroopassa myytävät Honda-autot ovat sähköistettyjä.

Tänä vuonna saadaan myyntiin kaksi tärkeää uutuutta. Niistä ensimmäisenä Suomeen saapuu seuraavan sukupolven Jazz, jota myydään Euroopassa vain hybridinä. Toinen jännittävä uutuus tänä vuonna on japanilaisvalmistajan ensimmäinen alusta alkaen sähköautoksi suunniteltu malli, Honda e.

Lisätietoja: Tonu Vahtel, NCG Import Finland Oy Ab, puh. +372 5025387, tonu.vahtel@ncgimport.com

Kuvia ja lisätietoa löytyy Hondan lehdistösivulta www.hondanews.eu. Rekisteröidy käyttäjäksi.

UutisetKaikki uutiset