Uusi Skoda Superb Lehdistötiedote

3.3.2015

Uusi ŠKODA Superb - uusi aikakausi

 • Uusi mittapuu keskikokoisten autojen segmentissä
 • Ilmeikäs, moderni ja täynnä tunnetta – uusi ŠKODA Superb mullistaa Škodan muotoilun
 • Tilankäytön moniosaajassa on luokkansa suurimmat sisä- ja tavaratilat
 • Ensimmäinen ŠKODA, johon on saatavilla dynaaminen alustan säätö (DCC)
 • Huippuluokan MQB-teknologia: optimaalinen turvallisuus, vaikuttavat päästöarvot ja innovatiivinen      liitettävyys
 • EU6-moottorit, jopa 30 prosenttia pienempi kulutus
 • Taloudellisimman mallin Superb GreenLinen päästöt ovat vain 95 g CO2/km
 • Jopa 20 prosenttia tehokkaampi; malliston huipulla 2.0 TSI (206 kW/280 hv); uusi alusta; XDS+ vakiona;      jopa 75 kg kevyempi
 • Tyypillinen ŠKODA – Simply Clever: 29 käytännöllistä ratkaisua, jotka helpottavat elämää
 • Tuplasti parempi: kaksi helposti saatavilla olevaa sateenvarjoa kuljettajalle ja matkustajalle      etuovissa
 • Yli 700 000 ŠKODA Superbia myyty vuodesta 2001 lähtien
 • Uuden Superbin ennakkomyynti alkaa alkukesästä 2015 ja malli lanseerataan Suomessa syyskuussa 2015.

Nimikin jo edellyttää: ŠKODA Superbin on oltava erityislaatuinen. Tehtävän mukaisesti Škodan suunnittelijat ja kehittäjät ovat vieneet uuden ŠKODA Superbin uudelle tasolle luovuuden ja teknologian osalta. ŠKODA Superb ohjaa brändiä kohti uutta, modernia ja tunteikasta muotoilua. Mallin keskimääräistä parempaa tilavuutta on parannettu entisestään ja siinä hyödynnetään Volkswagen Groupin innovatiivista MQB-teknologiaa. Suuret tilat, innovatiiviset turvallisuusjärjestelmät, tehokkaat ja taloudelliset EU6-vaatimukset täyttävät moottorit ja Škodalle tyypilliset Simply Clever -ratkaisut vievät brändin huippumallin keskikokoisten autojen parhaaseen luokkaan. Uusi Superb on lyhyesti sanottuna kaikkien aikojen paras ŠKODA.  

Škodan suunnittelulle ei ole koskaan asetettu yhtä kovia vaatimuksia, eikä uuden mallin suunnitteluun ole ikinä sisällytetty yhtä paljon uutta teknologiaa. Simply Clever -ratkaisuja on enemmän kuin koskaan ja Škodan insinöörit ovat pystyneet kehittämään aiempaa enemmän tilaa kuljettajalle, matkustajille ja matkatavaroille. Autoon on lisätty ylempien luokkien ajoneuvoista tuttuja uusia apujärjestelmiä turvallisuuden, taloudellisuuden ja mukavuuden parantamiseksi. Kolmannen sukupolven Superb on entistä tehokkaampi ja silti jopa 30 prosenttia taloudellisempi uusien EU6-moottoreiden ansiosta.

Liitettävyys saavuttaa uuden laatutason: uudessa ŠKODA Superbissa on uuden sukupolven infotainment-järjestelmä, joka muodostaa yhteyden älypuhelimeen SmartLinkin kautta. SmartLink sisältää MirrorLinkinTM, Apple CarPlayn ja Android Auton, joten oman älypuhelimen sovelluksia on helppo käyttää auton kosketusnäytön kautta. Lisäksi SmartGate-toiminnolla voi näyttää, tallentaa ja käyttää tiettyjä ajoneuvon tietoja joissakin sovelluksissa. Nopean internetyhteyden ansiosta Superb muuttuu ensimmäiseksi pyörillä varustetuksi ŠKODA-tukiasemaksi, jonka avulla voi jakaa yhteyden henkilökohtaisiin mobiililaitteisiin. On selvää, että uusi ŠKODA Superb ja sen uusi ja moderni ŠKODA-muotoilu viehättää asiakkaita.

”ŠKODA esittelee brändin uusia standardeja keskikokoisten autojen segmentissä uudella ŠKODA Superbilla, sen muotoilulla, teknisillä ominaisuuksilla ja lyömättömillä tiloilla”, sanoo Škodan pääjohtaja Winfried Vahland. ”Škodan kokemus ja intohimo lähes 120 vuoden historian ajalta on sisällytetty kolmannen sukupolven mallin kehitystyöhön. Uusi ŠKODA Superb on todiste merkin teknisestä ja muotoilullisesta osaamisesta. Uusi ŠKODA Superb on tärkeä pilari kasvustrategiassamme, sillä se ohjaa brändin tulevaisuuteen ja houkuttelee uusia asiakkaita niin yksityishenkilöiden kuin yritysasiakkaidenkin joukosta. ŠKODA on siirtymässä uuteen aikakauteen tämän auton myötä”, toteaa Vahland.

ŠKODA Superb on ollut Škodan malliston huipulla vuodesta 2001 lähtien. Tähän päivään mennessä ensimmäisen ja toisen sukupolven ŠKODA Superbeja on valmistettu yli 700 000 kappaletta. Se onkin ollut yksi suosituimmista malleista keskikokoisten autojen luokassa.

Asiakkaat ovat aina arvostaneet ajoneuvon tarjoamaa kokonaisuutta: todella runsaita tiloja, ajattoman eleganttia muotoilua, modernia ja hyväksi koettua teknologiaa, huippuluokan mukavuutta, turvallisuutta, optimaalista toimivuutta ja erittäin hyvää hinta-laatusuhdetta.

Kolmannen sukupolven mallin odotetaan jatkavan ŠKODA Superbin menestystarinaa. ”Uuden ŠKODA Superbin myötä olemme kehittäneet auton, joka ihastuttaa asiakkaitamme”, toteaa teknisestä tuotekehityksestä vastaava Škodan hallituksen jäsen Frank Welsch. ”Uuden ŠKODA Superbin ilmeikäs ja tunteita täynnä oleva muotoilu, entistä suuremmat tilat ja mukavuus, innovatiivinen turvallisuusteknologia, huipputason kulutusarvot, hienostunut dynamiikka ja huippuluokan tarkkuus vievät Škodan ominaisuudet uudelle tasolle”, sanoo Welsch.


Dynaaminen ja elegantti muotoilun vallankumous

ŠKODA Superbin uusi muotoilu osoittaa brändin vetovoiman. Škodan autot ovat aina vakuuttaneet toimivuudella, luotettavuudella ja erinomaisella hinta-laatusuhteella. Uuden Superbin myötä ŠKODA korostaa näitä ominaisuuksia modernilla, ilmeikkäällä ja tunteita täynnä olevalla muotoilulla. Škodan uusi muotoilukieli kuvastaa varmuutta, dynaamista eleganssia, tasapainoisia mittasuhteita ja vaikuttavuutta. Uusi ŠKODA Superb tuo ŠKODA VisionC -konseptiauton muotoilukielen tuotantoon.

”Kokonaan uudelleen suunniteltu kolmannen sukupolven ŠKODA Superb on mielenkiintoinen liftback, joka on täynnä sielua, laatua ja intohimoa. Sen ulkonäkö on voimakas, varma ja silti täynnä tunnetta. Akseliväli on 80 mm pidempi ja samaan aikaan auton etuylitys on 61 mm lyhyempi kuin ennen. Uusi rakenne tuo autoon eleganssia ja dynaamisuutta”, sanoo Škodan päämuotoilija Jozef Kaba?. ”Uusi malli kiinnittää huomion selkeillä ja veistoksellisilla muodoilla, äärimmäisellä tarkkuudella ja eleganteilla linjoilla auton keulasta takaosaan.”, kuvailee Kaba?. Kristallimaiset elementit toistuvat yksityiskohdissa samassa suhteessa auton ulko- ja sisäpuolella eräänlaisena yleisenä teemana. Uusi Superb tarjoaa entistäkin enemmän tilaa ja entistä paremmat toiminnalliset ominaisuudet. Muoto ja toimivuus yhdistyvät täydelliseksi autoksi.

Ensisilmäyksellä etuosa uhkuu voimaa ja itsevarmuutta. Leveä säleikkö, leveät ja tunnusomaiset ajovalot sekä selkeä keula on kokonaisuutena suunniteltu optisen leveyden kasvattamiseksi. Samaan aikaan vaikuttava keulan maski ja jäähdyttimen säleikkö sekä keskellä konepellin etuosaa oleva brändin logo kokoavat yhteen auton keulan ilmeen. Konepelti on muotoiltu voimakkaasti.

Uuden Superbin sivunäkymä kertoo dynaamisesta eleganssista. Terävä, korkea kylkilinja tekee autosta pidemmän ja se luo samalla voimakkaan valon ja varjon kontrastin. Sen alla kulkeva lokasuojaviiva korostaa kylkilinjan vaikutusta. Auton ohuet pilarit, tarkka ja terävä ikkunalinja sekä pehmeästi laskeutuva kattolinja, joka sulautuu elegantisti suureksi takaikkunaksi, antavat autolle coupémaisen ja erittäin laadukkaan ilmeen. Suuret renkaat ja vaikuttavat pyöränkaaret korostavat ylellistä ulkonäköä.

Uuden ŠKODA Superbin takaosa on itsevarma ja voimakas. Vaakalinjaa on painotettu, mutta linjat ovat silti selkeät ja puhtaat. Kaksiosaiset, leveät ja matalat takavalot on varustettu vakiona LED-teknologialla. Ne vahvistavat C-kirjaimen muotoisia valoja, jotka ovat Škodan tunnusmerkki. Takavalot ovat samalla tavallista kirkkaammat kristallimaisten elementtien ansiosta. Takaluukun terävä, vaakasuuntainen sauma antaa perälle oman lisämausteensa.

Täysin uudet sisätilat toistavat tärkeimpiä auton ulkopuolella käytössä olevia muotoilun yksityiskohtia. Tämä sisältää vaakalinjojen korostuksen, minkä ansiosta erittäin tilavat sisätilat vaikuttavat entistäkin avarammilta. Selkeät muodot, tarkka viimeistely ja uusien materiaalien käyttö tuovat sisätiloihin uutta laadukkuutta.


Mukavuus ja tilat uudessa mittasuhteessa

Runsaat tilat ja korkea mukavuustaso ovat olleet ŠKODA Superbin vahvuuksia alusta lähtien. Kolmannen sukupolven malli asettaa uudet standardit tälläkin saralla.

Verrattuna edellisen mallin runsaisiin tiloihin uuden Superbin tilavuus on noussut uudelle tasolle. MQB:n käytöllä on ollut tähän suuri vaikutus, sillä se on mahdollistanut pidemmän akselivälin ja leveämmän raideleveyden. Muutosten ansiosta sisätilat on voitu hyödyntää entistä tehokkaammin.

Tilaa on siis huomattavasti enemmän edessä ja takana. Kuljettajalla ja etumatkustajalla on 39 mm enemmän kyynärtilaa ja pääntilaa. Takatilat ovat lähes kuninkaalliset. Jalkatila takanaon lähes kaksi kertaa enemmän kuin seuraavalla kilpailijalla ja pääntilaa(980 mm) on enemmän kuin missään muussa mallissa kyseisessä segmentissä. Kyynärtilaa on takana 69 mm enemmän kuin ennen. Tavaratila on segmentin uusi ennätys: 625 litraa. Se on 30 litraa suurempi kuin toisen sukupolven Superbissa.

Uusien mukavuusratkaisujen ansiosta Škodan uusi lippulaiva täyttää vaativimmatkin toiveet. Uusi ŠKODA Superb on merkin ensimmäinen malli, jossa on saatavilla dynaaminen alustan säätö(Dynamic Chassis Control, DCC), joka sisältää myös ajoasetuksen valinnan. Täysin uusi ilmastointilaite sisältäen ensimmäisen kerran uuden huippuversion eli kolmialueisen ilmastoinnin, joka takaa optimaalisen lämpötilan ja parhaan ilmanlaadun matkustamossa. Uusi ŠKODA Superb on saatavilla lisävarusteena hankittavalla sähköisellä panoraamalasikatolla, joka parantaa mukavuutta ja sisätilojen viihtyisyyttä. Kylmiä vuodenaikoja varten saatavilla on polttoainetoiminen lisälämmitin, lämmitettävät istuimet myös taakse sekä johdottomasti lämmitettävä tuulilasi. Sadetunnistin kytkee tuulilasinpyyhkimet automaattisesti päälle ja pois ja ajovaloautomatiikka vaihtaa automaattisesti päiväajovalojen ja lähivalojen välillä valo-olosuhteiden mukaan.

Edellisen sukupolven Superbin vasemmassa takaovessa olevan yhden sateenvarjon sijasta sateenvarjolokero on nyt kummassakin etuovessa. Uuden sähköisen takaluukun voi varustaavirtuaalipolkimella. Toiminto on erityisen kätevä, sillä sen avulla takaluukun voi avata liikuttamalla jalkaa takapuskurin lähellä. Sähkötoiminen takaluukku ja virtuaalipoljin toimivat automaattisen KESSY – avaimettoman keskuslukitus- ja käynnistysjärjestelmän kanssa.

Ajaminen pysäköintipaikoille ja niistä pois on entistä kätevämpää uudella ŠKODA Superbilla. Mallissa on uusin sukupolvi pysäköintiavustimesta automaattista pysäköintiä varten. Škodan lippulaivassa on lisäksi ensimmäistä kertaa peruutuskamera. Perinteinen käsijarru on korvattu vakiovarusteisella sähköisellä seisontajarrulla uudessa Superbissa.


Paras liitettävyys

Liitettävyys nousee tärkeään rooliin uudessa ŠKODA Superbissa. Mallissa on yhteensä neljä täysin uutta infotainment-järjestelmää, jotka perustuvat Volkswagen Groupin MIB:hen eli moduulimuotoiseen Infotainment-matriisiin (Modularer Infotainment-Baukasten). Aiempaan verrattuna laitteiston uusi sukupolvi on paljon nopeampi. Se sisältää korkean resoluution kosketusnäytöt ja entistä enemmän toimintoja. Myös käyttöliittymät on uusittu.  

Malliston huipulla olevassa Columbus-järjestelmässä on mahdollisuus hankkia integroitu nopea internet-yhteys, joka perustuu LTE-standardiin. Se on saatavilla Škodaan nyt ensimmäistä kertaa.

ŠKODA Superbin voi yhdistää älypuhelimeen ensimmäistä kertaa. Valittuja sovelluksia voi käyttää infotainment-järjestelmän näytön kautta. SmartLink sisältää MirrorLinkinTM, Apple CarPlayn ja Android Auton.

SmartGate-toiminto, jonka ŠKODA on kehittänyt, mahdollistaa tiettyjen ajoneuvon tietojen käyttämisen käyttäjän omien älypuhelinsovellusten kautta.

Uudella ŠKODA Media Command -sovelluksella infotainment-järjestelmää voi kauko-ohjata nyt ensimmäistä kertaa takaistuimilta. Auton takapenkillä istuvat matkustajat voivat käyttää infotainment-järjestelmän toimintoja tabletille asennetulla uudella ŠKODA-sovelluksella Columbus-navigointijärjestelmällä luodun Wi-Fi-tukiaseman kautta.

12 kaiutinta sisältävä Canton-äänijärjestelmäja sen 610 W:n maksimiteho muuttavat uuden ŠKODA Superbin pyörillä kulkevaksi konserttisaliksi.


Simply Clever uudessa mittasuhteessa

Uusi ŠKODA Superb on kaikkien aikojen fiksuin ŠKODA. 29 Simply Clever -ratkaisua helpottavat kuljettajan ja matkustajien elämää. 23 ratkaisuista on saatavilla Superbissa nyt ensimmäistä kertaa. Niistä kymmenen on täysin uusia ominaisuuksia ŠKODA-autoissa. Kummassakin etuovessa olevien sateenvarjojen sekä liitettävyyteen ja mukavuuteen liittyvien ominaisuuksien ohella saatavilla ovat seuraavat uudet ja erittäin käytännölliset Simply Clever -ratkaisut: esiin taitettava vetokoukku, tablettiteline takana, tabletin säilytyslokero edessä olevassa Jumbo Box -tavaralokerossa, USB-portti ja 230 V:n pistoke takana, yhdellä kädellä korkin avaamisen mahdollistava juomapulloteline ja huomioliivilokero jokaisessa ovessa. Sekä etu- että takaovissa on tilaa 1,5 litran pullolle. Sisätilojen monikäyttöisyyttä on parannettu, sillä takaistuimet voi taittaa eteen nyt tavaratilasta käsin. Myös etumatkustajan istuimen voi taittaa eteen. Uusien kiinnityselementtien ansiosta tavarat eivät pyöri irrallaan tavaratilassa. Uudessa Superbissa on nyt vakiovarusteena jääraappa polttoainesäiliön luukun sisäpinnassa. Lisäksi etuistuimien sisäreunoissa on uudet säilytysverkot, tavaratilassa on irrotettava LED-taskulamppu ja autossa on väärän polttoaineen tankkauksen estojärjestelmä.


Erittäin tehokas

ŠKODA Superbin uusissa moottoreissa on jopa 30 prosenttia alhaisemmat kulutus- ja päästöarvot. Taloudellisimman, ŠKODA Superb GreenLine -mallin kulutus on vain 3,7 l/100 km ja CO2-päästöt ovat vain 95 g/km. Innovatiivisen moottoriteknologian ohessa myös auton keventäminen jopa 75 kg:lla ja entistä parempi aerodynamiikka pienentävät kulutusarvoja.

Uudessa ŠKODA Superbissa on modernit turboahdetut moottorit, jotka perustuvat MQB-teknologiaan (viisi bensiinikäyttöistä TSI-suorasuihkutusturbomoottoria ja kolme dieselkäyttöistä TDI-yhteispaineruiskutusmoottoria). Kaikki moottorit täyttävät EU6-päästöstandardit ja ne sisältävät Stop&Start-teknologian sekä jarrutusenergian talteenoton vakiona. Bensiinimoottorien teho on 92 kW/125 hv - 206 kW/280 hv. Dieselmoottorien tehovaihtoehdo 88 kW/ 120 hv -  140 kW/190 hv.

Lähtötason bensiinimoottoria lukuun ottamatta kaikkiin voimalinjoihin on saatavissa kaksoiskytkinvaihteisto. Neljä voimalinjaa 1.4 TSI (110 kW/ 150hv), 2.0 TSI (206 kW/280 hv), 2.0 TDI (110 kW/ 150hv) ja 2.0 TDI (140 kW/ 190hv) on saatavissa huippuluokan nelivetojärjestelmällä, joka perustuu Haldex 5 -kytkimeen.


Tinkimätön turvallisuus

Uusi ŠKODA Superb vakuuttaa turvallisuudellaan. Vakiovarusteena on sähköinen ajovakaudenhallinta (ESC), joka sisältää Multi-Collision Brake - monitormäysjarrutusjärjestelmän, Front Assistant – automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, sähköisen rengaspaineseurantajärjestelmän, seitsemän turvatyynyä, viisi kolmipisteturvavyötä käyttömuistuttimilla ja turvapääntuet. Takasivuturvatyynyt ovat saatavilla lisävarusteena. Sähköinen tasauspyörästön lukitus XDS+ on vakiovarusteena. Nopeuden rajoitin on vakiovarusteena Ambition-varustetasosta lähtien.

Innovatiivisia avustusjärjestelmiä on myös saatavilla. Kun nopeus on asetettu ennalta, Adaptive Cruise Assistant  - mukautuva vakionopeuden säädin pitää ajoneuvon turvallisen matkan päässä edellä ajavasta ajoneuvosta. Parannetun Crew Protect Assistant – ennakoivan turvajärjestelmän avulla järjestelmä esimerkiksi kiristää kuljettajan ja etumatkustajan turvavöiden kiristimet, jos törmäys vaikuttaa ilmeiseltä. Lane Assistant - kaista-avustin auttaa pitämään auton kaistalla moottori- ja maanteillä. Traffic Jam Assistant - Liikenneruuhka-avustin, joka on ensimmäistä kertaa saatavissa Škodaan, parantaa turvallisuutta ja mukavuutta ruuhkissa sekä paljon pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä sisältävissä ajotilanteissa. Uusi Emergency Assistant -hätätila-avustinaktivoituu, jos kuljettaja ei enää pysty ajamaan. Järjestelmä pysäyttää ajoneuvon automaattisesti.

Täysin uusi Blind Spot Detect - kaistanvaihtoavustinauttaa kuljettajaa vaihtamaan kaistaa turvallisesti, sillä järjestelmä tunnistaa kuolleessa kulmassa olevat ajoneuvot. Tärkeä komponentti kuolleen kulman tunnistamisessa on Rear Traffic Alert - peruutusavustin, joka on ensimmäistä kertaa saatavissa Škodaan. Vireystason tunnistusjärjestelmän avulla kuljettaja ei pääse väsymään liikaa. Traffic-Sign Recognition - liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä on ensimmäistä kertaa saatavilla ŠKODA Superbiin.

Innovatiiviset valojärjestelmätparantavat turvallisuutta pimeällä. Ajovalot edessä toimivat joko halogeenitekniikalla tai kaksoisksenon-lampuilla, jotka sisältävät AFS-toiminnon ja LED-päiväajovalot. Lisävarusteena saatavan Smart Light Assist - älykkään kaukovaloavustimenavulla tunnistetaan edessä olevat ajoneuvot automaattisesti ja avustin mukauttaa saamansa tiedon perusteella kaukovalojen valokuviota niin että tarvittaessa valoa otetaan pois kohdasta jossa se häikäisisi muita tiellä liikkujia. Kirkkaat LED-valot palavat uuden Superbin perässä vakiovarusteena.

Uuden Superbin kokonaan uudelleen suunniteltu alusta on varustettu MacPherson-etujoustintuilla ja monivarsituennalla taka-akselilla. Se tarjoaa parhaan mahdollisen ajovakauden haastavissa tilanteissa.

UutisetKaikki uutiset