Uudistunut Honda Civic

9.4.2015

Uudistuneet Honda Civic ja CR-V saivat hinnat

 

Paljon Hondaa järkevällä rahalla

 

Vuosimallin 2015 myötä kaikkien Honda Civic ja CR-V -mallien perusvarustetasoa on nostettu entisestään. Nyt vakiovarusteisiin kuuluu aiempien lisäksi kaupunkiliikenteen hätäjarrutusavustin ja suurimmassa osassa malleista myös monipuolinen Honda Connect. Ulkonäöltään uudistuneiden ja monilta ominaisuuksiltaan parantuneiden Civicien hinnat alkavat 20 990 eurosta ja CR-V-mallien 32 990 eurosta.

 

Hondan koko mallisto uudistuu vuoden 2015 aikana. Lisäksi mallisto kasvaa kolmella uudella mallilla sillä kompaktien katumaasturien sarjaan esitellään HR-V ja kaksi legendaa eli Civic Type R ja NSX tekevät paluu tauon jälkeen.

 

Uuden ajan kynnyksellä mallistoa on rakennettu monin tavoin uudelleen. Honda haluaa tarjota ostajalle hyvin varustettuja autoja. Turvavarustelu on nyt vakiona olevan kaupunkiliikenteen hätäjarrutusavustimen myötä entistä täydellisempi. Ihmiset haluavat olla yhteydessä ympäristöön, minkä monipuolinen Honda Connect tekee helposti mahdolliseksi.  

 

Civicissä enemmän valinnanvaraa

 

Kaikkien Honda Civicien ulkonäkö on saatu pienillä muutoksilla entistä tyylikkäämmäksi. Muotoilun muutoksia ei ole tehty vain esteettisistä syistä, vaan niillä saadaan ilmavirta painamaan autoa entistä tiukemmin tien pintaan. Civiciin on tehty paljon näkymättömiä parannuksia, sillä ohjaustehostimen säädön muutoksilla auto on entistä vakaampi suurissa nopeuksissa. Ajo-ominaisuuksia parantavat osaltaan jousituksen ja iskunvaimentimen muutokset.

 

Uudistuneessa Civicissä on viisi varustetasoa, joista jo Comfort tarjoaa kaiken tarpeellisen lisäksi paljon mukavuusvarusteita. Perustasoon kuuluvat mm. 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastointi, vakionopeussäädin nopeusrajoittimella, mäkilähtöavustin, Bluetooth ja moottorin sammutusautomatiikka kaikissa käsivalintaisella vaihteistolla varustetuissa malleissa.

 

Uutena varustetasona Civicissä on Comfortin yläpuolelle sijoittuva 2 000 euroa kalliimpi Elegance, joka tuo mukanaan tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistimen, valoautomatiikan, sähköisesti joko katkaisimesta tai virta-avaimesta sähköllä korin myötäisesti taittuvat sivupeilit, takaistuimen kyynärnojan, peruutuskameran ja paljon muuta.

 

Uusi Civic Sport on urheilullisuutta painottava malli, joten sen saa vain 1,8-litraisella bensiinimoottorilla tai dieselinä hintojen alkaessa 25 990 eurosta. Sportin ulkonäössä on paljon yhteistä Civic Type R:n kanssa. Sportin erottavat sisarmalleistaan muun muassa 17-tuumaiset mustat vanteet, etu- ja takaspoilerit, musta kattoverhoilu ja tämän varustetason myötä tulevat tummennetut takaovien ja takaluukun ikkunat sekä Honda Connect -tietoviihdejärjestelmä. Sportin saa muista varustetasoista poiketen vain viisioviseen Civiciin.

 

Toiseksi täydellisin Civic-malli on Lifestyle (alkaen 27 990 €), josta löytyvät edellisten lisäksi pysäköintitutkat edessä ja takana, LED-lähivalot, korkeatasoisemmat äänentoistolaitteet (320 W) ja paljon muuta. Ylellisin Civic on pientä loistoautoa varustukseltaan muistuttava Executive, jossa on mm. lasinen panoraamakatto (vain 5-ovinen), nahkaverhoilu ja navigaattori.

 

Honda Civic Tourerin eli farmarimallin lisähinta vastaavaan viisioviseen Civiciin verrattuna on 1 100 euroa. Erittäin tilavien Civic Tourerien hinnat alkavat 1,8 Comfortin 24 090 eurosta.

 

Civic-mallisarjaan tekee paluun sen kiistämätön 310-hevosvoimainen kuningas, Civic Type R, joka maksaa perusvarustein 47 990 euroa ja täydellisemmin varusteltuna Civic Type R GT:nä 50 500 euroa.

 

Suosituimpien CR-V mallien hinnat laskevat

 

Honda CR-V:n uudistus on vielä Civiciä laajempi, sillä ajettavuutta ja suuntavakavuutta parantavien alustan muutosten, ulkonäön päivityksen ja uusien varusteiden lisäksi myös tekniikkaa on muutettu. Aiempi 2,2-litrainen i-DTEC-moottori korvataan 1,6-litraisella kaksoisahdetulla i-DTEC-moottorilla. Yli puoli litraa pienemmästä iskutilavuudesta huolimatta suurin vääntömomentti on ennallaan 350 Nm ja tehoa on kasvanut ollen nyt 118 kW (160 hv).

 

Dieselmoottorin yhteydessä automaattivaihteistossa on nyt yhdeksän eteenpäin vievää välitystä aiempien viiden sijaan. Kaiken tämän tuloksena uusien nelivetoisen CR-V dieselien kulutus ja CO2-päästöt ovat tippuneet roimasti, ja ovat nyt pienimmillän 4,9 l/100 km ja 129 g/km. Hiilidioksidipäästöjen pudotus on suurimmillaan 36 g/km, mikä näkyy uudistuneen CR-V:n hinnoissa.

 

Nelivetoisten Honda CR-V mallien lähtötaso on nyt Elegance, ja niiden hinnat alkavat 2,0-litraisella bensiinimoottorilla varustettuna 39 900 ja 1,6 i-DTEC:llä 41 900 eurosta. Näiden autojen varustelu on erittäin kattava, sillä siihen kuuluvat mm. kauko-ohjaimella käytettävät sähkötoimiset ikkunat ja sähköllä koria vasten taittuvat sivupeilit, keskikyynärnoja edessä ja takana, kuljettajan istuimen sähköinen ristiselän tuki, Honda Connect, jonka 7-tuumaisen kosketusnäytön kautta löytyvät internet-radio, internet selaus ja paljon muuta, Bluetooth, 2-alueinen automaatti-ilmastointi, sadetunnistin, automaattiset ajovalot, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä peruutuskamera ja automaattivaihteisissa alamäkihidastin.

 

Keskimmäinen varustetaso on Lifestyle, joka tuo mukanaan edellisten lisäksi vielä automaattisella korkeussäädöllä varustetut ksenonvalot, joissa on aktiiviset kaarrevalot, kaukovaloautomatiikan, tummennetut takalasit, tuumaa kookkaammat pyörät, kangas/alcantaraverhoilun, tunnelmavalaistuksen matkustamoon ja korkeatasoisemman äänentoistolaitteiston.

 

Mallisarjan huipulla on Executive, jossa on vielä Honda Connectiin kytketty navigaattori, nahkaverhoilu, sähkötoiminen takaluukku, kuljettajan istuimen sähkösäädöt ja panoraamalasikatto.

 

Uusien Honda Civicien ja CR-V-mallien ennakkomyynti alkaa välittömästi ja ensimmäiset asiakkaat saavat autonsa huhtikuun aikana.

 

Lisätietoja: Peter Rydberg, Honda Motor Europe Finland, puh. (09) 5868 0113

Kuvia ja lisätietoa löytyy Hondan lehdistösivulta www.hondanews.eu. Rekisteröidy käyttäjäksi

UutisetKaikki uutiset